Paus waarschuwt vrijpostig Nederland

De paus heeft Nederland gewaarschuwd voor teveel vrijheid: het liberale beleid zou de samenleving kunnen schaden. Mensen kunnen daardoor keuzes maken waarmee ze zichzelf en anderen schade kunnen toebrengen. Dat moet worden ontmoedigd, vindt de paus. Hij liet dat afgelopen vrijdag weten aan de nieuwe Nederlandse ambassadeur in het kerkstaatje Vaticaanstad.

 

De paus prijst de regering om de aanpak van drugsgebruik en prostitutie. Hij is verheugd dat Nederland de vrijheid van godsdienst wil bevorderen: de paus maakt zich daarover zorgen, omdat de vrijheid van godsdienst in sommige delen van de wereld wordt bedreigd.

Lees ook:Koningspaar en premier bij uitreiking Four Freedoms Awards in Middelburg
Lees ook:Amsterdam krijgt Prostitutie-museum
Lees ook:Opnieuw honderd aanhoudingen bij ADE
Lees ook:Nationale Bevrijdingsdag 2010
Lees ook:Almere krijgt Floriade 2022

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>