Branden zendmasten ‘absurde samenloop’

De brand in de zendmast bij Lopik (zie foto)  is veroorzaakt door een oververhitte kabel. De mast is nog uit de lucht. Dat op één dag in twee masten brand ontstaat, is ‘een absurde samenloop van omstandigheden’. Dat zegt eigenaar Novec (bron: NOS Teletekst). Twee incidenten op dezelfde dag riepen veel vragen op, maar het bedrijf ziet geen verband. Vandaag zijn alle dertig zendmasten extra gecontroleerd.

 

Novec zegt dat er geen reden tot bezorgdheid is. Eerder maakte de burgemeester van Roermond zich zorgen over de zendmast in zijn stad. Vrijdag brak brand uit in de zendmasten IJsselstein (Lopik) en Smilde (Drenthe). Door de enorme hitte bezweek de mast van het 300 meter toren bij Smilde en stortte naar beneden. Daarop besloot Novec, eigenaar van de twee zendmasten, uit voorzorg ook IJsselstein uit de lucht te halen. De oorzaak is nog niet bekend. Een groot deel van Nederland kon geen radio en tv via de ether ontvangen. Vandaag zijn twee noodzenders geplaatst en lijken de grootste problemen met de ontvangst van radiozenders voorbij.

Lees ook:Problemen radiozenders lijken onder controle
Lees ook:Zendmast Lopik dit jaar geen kerstboom
Lees ook:Zendmast Lopik opnieuw grootste kerstboom ter wereld
Lees ook:Zendmast Lopik opnieuw grootste kerstboom ter wereld
Lees ook:Zendmast Lopik wordt weer kerstboom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>