OV-staking in Rotterdam tijdens de spits

Woensdag 11 mei 2011 wordt er opnieuw gestaakt bij het openbaar vervoer in Rotterdam. Bussen, trams en metro’s rijden niet voor 06.30 uur. Daarna wordt de dienst gedeeltelijk opgepakt; na tienen moet alles weer normaal rijden. Het is voor het eerst dat er in de spits wordt gestaakt. Tot nu toe waren er alleen acties tussen de ochtend –en avondspits in. Mogelijk volgen Den Haag en Amsterdam op 12 en 13 mei, meldde het Rotterdamse stadsvervoerbedrijf RET.

Met de acties willen de vervoerbedrijven het kabinet op andere gedachten brengen. Die wil het openbaar vervoer in de grote steden openbaar aanbesteden en 120 miljoen euro bezuinigen. Voorlopig zijn zowel het kabinet als de vervoerbedrijven niet van plan water bij de wijn te doen.

Lees ook:Ook spitsstaking bij OV in Amsterdam en Den Haag
Lees ook:OV staakt heel etmaal in drie grote steden
Lees ook:Acties openbaar vervoer in drie grote steden
Lees ook:Rechter staat staking OV Den Haag en Rotterdam toe
Lees ook:Acties OV in Den Haag en Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>