Duinbranden blijven Schoorl teisteren

De duinen bij Schoorl blijven te kampen hebben met hardnekkige branden. De brand van zondag is nog steeds niet voorbij. De brandweer heeft de brand onder controle, maar nog altijd niet het sein brandmeester gegeven. De wind speelt parten. Tot dusver is zeker 30 hectare duingebied in vlammen opgegaan. In het gebied  zijn zo’n 200 brandweerlieden actief, ondersteund door 100 man van de Landmacht en vier blushelikopters.

 

De burgemeester van de gemeente Bergen zei op een persconferentie dat dit de grootste brand in het duingebied is, sinds daar in 2009 regelmatig branden uitbraken. De politie hield zondag twee mensen aan die ervan werden verdacht de branden te hebben aangestoken. Maandag zijn ze vrijgelaten, omdat ze er niets mee te maken hebben. Ook in andere duingebieden in de provincie brak zondag brand uit: een brand in Zijpe werd in de loop van de avond geblust, net als bij Egmond aan Zee.

Lees ook:Verdachte aanslag gemeentehuis Waalre aangehouden
Lees ook:Brand in grottenstelsel Cannerberg bij Maastricht aangestoken
Lees ook:Verdachten duinbranden Schoorl bekennen
Lees ook:Gouden tip branden Veendam levert 15.000 euro op
Lees ook:Herstel afgebrande duingebied kost miljoenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>