Beatrix mag blijven

Beatrix mag deel blijven uitmaken van de regering: Nederland zit niet te wachten op een vorst die alleen lintjes doorknipt. Uit een enquête van onderzoeksbureau De Vos & Jansen in opdracht van RTL Nieuws blijkt dat 57 procent van de Nederlandse bevolking dat wil. De politieke rol van het staatshoofd hoeft dus niet te worden verkleind, vindt een meerderheid van de bevolking. Dit in tegenstelling tot de Tweede Kamer, waar een meerderheid dat wèl wil.

 

De PVV, GroenLinks en de SP willen Beatrix helemaal uit de regering zetten. Tijdens de laatste kabinetsformatie streek de koningin veel politieke partijen tegen de haren in door een andere informateur te benoemen dan zij hadden voorgesteld. Verder blijkt uit de enquête dat 69 procent vindt dat Willem-Alexander klaar is voor het koningschap, al is het vertrouwen in hem gedaald: in 2009 was dat nog 84 procent. Overigens is hij bij slechts 2 procent het populairste lid van het Koninklijk Huis. Zijn vrouw Máxima is met 84,7 procent absoluut de populairste. De koningin volgt op plaats twee met 10,1 procent.

Lees ook:Nederlanders willen monarchie moderniseren
Lees ook:Máxima mag koningin heten
Lees ook:Beatrix moet blijven
Lees ook:Tilburg zegt nee tegen megamall
Lees ook:Beatrix oudste regerende monarch ooit van Nederland

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Beatrix mag blijven

 1. j.a.nederhof

  Vind het geweldig dat wij een vorstin hebben die boven de partijen staat en in landsbelang invloed kan uitoefenen.De media is geweldig machtig om ons volk te beinvloeden laten we met waardigheid en vertrouwen onze vorstin en vorstenhuis zo houden!

    /   Reply  / 
 2. JM

  Natuurlijk staat er niet bij hoe groot deze steekproef is. Er werden namelijk slechts ongeveer 1100 mensen ondervraagd. Nogal representatief voor de Nederlandse bevolking. Het wordt tijd dat dit ondemocratische geldverslindende autocratische monarchistische systeem ten einde komt.

    /   Reply  / 
  1. Jeroen

   Iederaan haat jullie Republikeinen dus hou nou eens een keer je snavel, want de Monarchie zal toch altijd blijven bestaan in Nederland. Ga in Amerika wonen als je zo graag een Republiek wil ugggh wat heb ik een hekel aan mensen zoals jij.

     /   Reply  / 
 3. judit

  als die familie zich nou eens waardig zou gaan gedrágen…
  laat ze het park gaan schoffelen…doen ze eindelijk wat nuttigs
  vuile stinkerds

  MIJ is niks gevraagd

    /   Reply  / 
 4. Illuminotty

  Wat een onzin, “een onderzoek” door “deskundigen” zeker. Lekker duidelijk en helder…. Het koningshuis had, heeft en zal het voor het zeggen blijven hebben. Als niet voor dan wel achter de schermen. Voor de duidelijkheid, van mij mogen ze weg en ons een echte democratie i.p.v. een “constututionele Monarcie” (let op die woorden) bezorgen.
  Voor de schermen is de poppenkast van Den Haag waar u zogenaamd invloed op heeft en elke 4 jaar met poppetjes mag schuiven om de indruk van een democratisch systeem hoog te houden. De touwtjes gaan echter naar Bea en haar Bilderberg vrienden.

  Word wakker en stap in de realiteit.
  Luister ook eens naar http://www.noagendashow.com om argusoogradio.org.

    /   Reply  / 
 5. Dutch Uncle Sam

  Deze meting van RTL was zeker alleen onder de Boullevard kijkers gehouden. Het lijkt mij sterk dat echt 57% van de Nederlanders tegen een verbetering van de democratie is, wat toch al ver is te zoeken door de globalisatie met de EU. Het moet echt verboden worden dat iemand zomaar met haar Bilderbergbelangen in de partijenprogramma’s kan gaan schroeven buiten de stemmen om.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>