Details bloedbad Alphen druppelen binnen

De schietpartij vanmorgen in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan de Rijn heeft een zevende slachtoffer geëist. Dat werd bekendgemaakt tijdens de derde persconferentie van burgemeester, politie en justitie op zaterdagavond. De dader was een bekende van de politie: Tristan van der V.: een 24-jarige autochtone Alphenaar die  in de buurt van  het winkelcentrum bij zijn vader woonde. Hij was lid van een schietvereniging met een vergunning voor vijf wapens (en had er drie op zak). Hij blijkt geen ex-militair te zijn. 

 

Zijn moeder vond een afscheidsbrief in de woning, maar over de inhoud zijn geen mededelingen gedaan. In een auto voor het winkelcentrum vond de politie een ander briefje. Daarop stond dat er in drie  winkelcentra explosieven lagen te wachten om tot ontploffing te worden gebracht. De winkelcentra (inclusief de woningen boven de winkels) werden om die reden voor nader onderzoek ontruimd. De burgemeester hoopt tegen negenen meer te kunnen melden, maar zei ook  dat de lijst met slachtoffers nog op zich laat wachten, omdat het forensisch onderzoek nog niet is afgerond. ‘Dat is uiterst minutieus onderzoek en het is vervelend dat we moeten wachten, maar het is nodig’, voegde  de politiechef eraan toe. Hij vroeg publiek foto –en filmmateriaal aan de politie af te staan.

‘Het heeft er ook ingehakt bij de medewerkers van de hulpverlening en de politie’, zei de politiechef. Bij het onderzoek zijn 150 politiemensen betrokken. Het politiebureau aan de Kees Mustersstraat 2 is ingericht als opvanglocatie voor familie van slachtoffers. Volgens de burgemeester is de gemeente druk bezig om voor nazorg te zorgen. In het gemeentehuis zit een crisisteam onder leiding van de burgemeester, justitie en politie. In het naast het winkelcentrum gelegen kerkelijk centrum De Bron werden de hele dag ooggetuigen opgevangen. De gemeente heeft een speciaal telefoonnummer opengesteld: 0172-465073.

Lees ook:Winkeluitje Alphen eindigt in bloedbad
Lees ook:Nunspeet: vier gewonden na explosie in vakantiewoning
Lees ook:Alphen aan den Rijn herdenkt schietpartij in Ridderhof in 2011
Lees ook:Amsterdam gedoogt paddo’s nog even
Lees ook:Herdenking Els Borst in Domkerk Utrecht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Details bloedbad Alphen druppelen binnen

 1. Johnne

  Elsevier 3 mei 2011:
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laatste-24-uur/296218/Vader-Tristan-verloor-persoonlijkheid-door-schizofrenie.htm

  Vader: Tristan verloor persoonlijkheid door schizofrenie

  De vader van Tristan van der Vlis, de man die in Alphen aan de Rijn zes mensen heeft doodgeschoten, herinnert zich zijn zoon als ‘een lieve jongen die zijn persoonlijkheid heeft verloren door schizofrenie’. Hij wil een ander beeld geven van zijn zoon dan is gecreëerd.

  Waarom had hij geen medicatie?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>