Opnieuw acties OV Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Het openbaar vervoer in de drie grote steden gaat komende weken opnieuw acties voeren. Dat heeft de vakbond Abvakabo FNV vandaag aangekondigd. De stakingsacties beginnen donderdag 7 april bij het GVB in Amsterdam. Dinsdag 12 april volgt de RET in Rotterdam en woensdag 20 april de HTM in Den Haag. Op die dagen rijden er  tussen de ochtend –en de avondspits geen bussen, trams en metro’s.

In februari waren er ook al acties, maar die leverden niets op. Mochten ook deze stakingen geen gehoor vinden in den Haag, dan dreigt de Abvakabo met hardere acties, zoals een 24-uurs staking of werkonderbrekingen tijdens de spits.  Het personeel van de vervoersbedrijven GVB, HTM en RET protesteert tegen de plannen van het kabinet om het openbaar vervoer in de drie grote steden aan derden uit te besteden en 120 miljoen euro te bezuinigingen. Volgens de bonden wordt het vervoersaanbod daarmee 30 tot 40 procent minder: de reizigers worden hiervan de dupe en honderden banen komen op de tocht te staan. De organisaties hopen op begrip van de reizigers. Een woordvoerder van het GVB zei het ‘jammer te vinden’ dat reizigers er last van zullen hebben. Zelf is het GVB ook niet blij met de plannen van de minister: het GVB zegt de emoties van de actievoerders wel te begrijpen en stapt niet naar de rechter om de acties te voorkomen.

Lees ook:Acties openbaar vervoer in drie grote steden
Lees ook:Stakingen OV Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan door
Lees ook:Ook spitsstaking bij OV in Amsterdam en Den Haag
Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat
Lees ook:Ov-stakingen grote steden mogen doorgaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>