AZ en Willem II stopen met eredivisie vrouwenvoetbal

Een streep door de rekening van de voetbalbond KNVB: voetbalclubs AZ en Willem II stoppen na dit seizoen met vrouwenvoetbal: beide clubs hebben er geen geld meer voor. Bij Willem II was de belangrijkste reden dat de hoofdsponsor er de stekker uittrekt. De KNVB had de competitie van de eredivisie van het vrouwenvoetbal nou net uitgebreid van 6 naar 8 teams. De Stichting Eredivisie Vrouwenvoetbal besloot juist een dag eerder de vaste speeldag van donderdag naar vrijdag te verplaatsen, in de hoop er  het vrouwenvoetbal een impuls mee te geven.

 

De KNVB is naarstig op zoek naar twee vervangende teams, om het aantal ploegen op acht te houden. AZ (Alkmaar) en Willem II (Tilburg) maken dit speelseizoen wel af. Het Eindhovense PSV is één van de clubs waarmee de bond in gesprek is. De teams die overblijven, zijn FC Twente, Heerenveen, ADO Den Haag, FC Utrecht, VVV Venlo en FC Zwolle. AZ ging sinds 2007 van start en werd drie maal op rij kampioen. AZ en Willem II behoren tot de zes clubs die er sinds de introductie bij waren. Beide teams tellen een reeks internationals, die onderdeel uitmaken van de selectie van het A-team Oranje Vrouwen.

Lees ook:Betaald voetbal Nederland in gevaar
Lees ook:EK Vrouwenvoetbal van start in Utrecht
Lees ook:Twaalf aanvoerders eredivisie: ‘Verbiedt kunstgras’
Lees ook:Enschede: FC Twente blijft in de eredivisie
Lees ook:Voetbalbond KNVB bestaat 125 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>