Softdrugs taboe in Urk

De gemeente Urk gaat softdrugs verbieden in openbare ruimten. Als iemand wordt betrapt op gebruik of bezit van hasj of wiet, volgt onmiddellijk een bekeuring. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vandaag gemeld. De gemeenteraad is het unaniem eens met een voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders om softdrugs in Urk in de ban te doen.

 

Hiermee wijkt het voormalige eiland in de Noordoostpolder af van het landelijke gedoogbeleid, dat het bezit van 5 gram hasj of wiet toestaat. Burgemeester Jaap Kroon (CDA) is het er niet mee eens, en met hem de hele gemeenteraad. Eind januari verbood de gemeente Urk optredens van strippers in horecagelegenheden: volgens de gemeente niet passend binnen de normen en waarden van Urk. Vorig jaar deed burgemeester Onno Hoes van Maastricht bij het kabinet-Rutte een verzoek om het gedoogbeleid af te bouwen. De Limburgse hoofdstad kampt al jaren met veel overlast vanwege de wiethandel.

Lees ook:Gemeenten willen zelf gemeentewiet kweken
Lees ook:Amsterdam wil bierfiets per 1 november weren uit de binnenstad
Lees ook:Breda schrapt stoepkrijtverbod uit 1970
Lees ook:Koningin viert Koninginnedag in Amstelveen en De Rijp
Lees ook:Nieuwe trend: condoomblowen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>