Rechter staat staking OV Den Haag en Rotterdam toe

De stakingsacties in Den Haag en Rotterdam mogen doorgaan. Werd maandag in Amsterdam gestaakt, dinsdag is Den Haag aan de beurt en woensdag Rotterdam (update april 2011: klik hier). Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald in een kort geding, dat de stadsregio Haaglanden en Rotterdam hadden aangespannen. Ze meenden dat de reizigers teveel worden benadeeld en vinden stakingen prematuur: de aanbesteding van het busvervoer in de grote steden is onlangs uitgesteld en de aanbesteding van bus en tram volgt pas in 2017. Ook is nog niet duidelijk hoeveel het nieuwe kabinet nu echt wil bezuinigen op het OV. De rechter dacht er anders over.

De rechter vindt de acties van de vakbonden niet buiten proporties: ze zijn per stad, duren geen weken, de organisatie heeft maatregelen getroffen om de openbare orde in de hand te houden en bovendien was het allemaal ruim van tevoren aangekondigd. Vandaag reden trams, bussen en metro’s in Amsterdam niet of minder vaak. Dinsdag wordt gestaakt bij de HTM in Den Haag: er rijden geen trams op RandstadRail 3 en 4, tramlijnen 10 en 19 en buslijnen 18, 22, 24 en 25 vallen uit. Na 20.00 uur is er helemaal geen busvervoer. Woensdag staakt de Rotterdamse RET. Rotterdam-The Hague Airport is tijdens de staking slecht bereikbaar. De Rotterdamse tramlijnen 4, 20 en 23 rijden niet ,net zo min als de RandstadRail en de buslijnen 33, 35, 38, 44, 56, 66, 70 en 76. De rest van de bussen, trams en metro’s rijden een vakantiedienstregeling. De Fast Ferry rijdt normaal.

Lees ook:Acties OV in Den Haag en Rotterdam
Lees ook:OV-staking in Rotterdam tijdens de spits
Lees ook:Stakingen OV Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan door
Lees ook:Openbaar vervoer Amsterdam staakt dinsdag 24 uur
Lees ook:Staking openbaar vervoer van de baan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rechter staat staking OV Den Haag en Rotterdam toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>