Stakingen OV Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan door

Vanaf maandag 14 februari 2011 komen er acties bij het openbaar vervoer in drie grote steden (update april 2011: klik hier). Maandag 14 februari 2011 rijden er minder trams, metro’s en bussen in Amsterdam, dinsdag in Den Haag en woensdag in Rotterdam. Personeel van de vervoersbedrijven GVB (Amsterdam), HTM (Den Haag) en RET (Rotterdam) gaan actievoeren tegen de verplichte aanbesteding in het openbaar vervoer. Door drie dagen minder te rijden, willen de vakorganisaties en het personeel laten zien wat reizigers te wachten staat als de plannen van de regering doorgaan.

 

Het Amsterdamse GVB zet tram 14 en 25 stil en schrapt een flink aantal buslijnen. Ook de spitsdiensten van de veerponten naar het IJplein en de NDSM-werf in Amsterdam-Noord varen niet. De overige grams, bussen en metro’s rijden wel, maar minder vaak. Maandagmorgen is om negen uur een manifestatie, met de fractievoorzitters in de Tweede Kamer van de PvdA (Jon Cohen), SP (Emile Roemer) en GroenLinks (Jolande Sap).  Inmiddels hebben zich steeds meer organisaties geschaard achter de actie en zich verenigd in het Comité Sociale Strijd.

 

Minister Melanie Schultz van Hagen van Infrastructuur wil 120 miljoen bezuinigen door het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag aan derden uit te besteden. Volgens de bonden wordt het vervoersaanbod daarmee 30 tot 40 procent minder: de reizigers worden hiervan de dupe en honderden banen komen op de tocht te staan. De organisaties hopen daarom dan ook op begrip van de reizigers voor de acties.

Lees ook:Acties openbaar vervoer in drie grote steden
Lees ook:Opnieuw acties OV Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Lees ook:Ook spitsstaking bij OV in Amsterdam en Den Haag
Lees ook:OV-staking in Rotterdam tijdens de spits
Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stakingen OV Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan door

  1. anniek

    en dan gaan ze de leerplichtambtenaar langs sturen terwijl we niet eens naar school KUNNEN!! belachelijk..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>