Kans op gladheid in hele land

Het kan glad zijn in het hele land. Dat meldt de ANWB. Ook het KNMI maant tot voorzichtigheid op de weg. De Verkeersinformatiedienst meldt dat lokale wegen verraderlijk glad kunnen zijn door opvriezen van natte weggedeelten. In het oosten ligt de gemiddelde temperatuur net onder nul. In het westen valt mogelijk enige regen. Daar ligt de gemiddelde temperatuur net boven het vriespunt, maar de temperatuur van het wegdek net eronder.

Daardoor kan het vallende water op het wegdek bevriezen en gladheid veroorzaken. Op grote wegen zal de ijzel naar verwachting weinig problemen veroorzaken. Rijkswaterstaat heeft snelheidsdekens ingesteld op de A2 en de A12 bij Ouderijn, omdat het daar verraderlijk kan zijn: daar mogen automobilisten niet harder dan 50 kilometer per uur rijden.

Lees ook:KNMI waarschuwt voor gladheid
Lees ook:Glad in noorden en oosten
Lees ook:Verraderlijk glad in noorden en oosten
Lees ook:Weeralarm: ijzel in noorden en oosten van het land
Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>