Weeralarm: ijzel in noorden en oosten van het land

Vannacht kan het verraderlijk glad zijn door ijzel (2014: klik hier). Het KNMI gaf eerder vandaag een weeralarm uit voor de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel en heeft dat inmiddels uitgebreid naar de provincie Gelderland. Vooral in het noordoosten en oosten van deze provincies is het erg glad op de grote wegen. Lokale wegen zijn glad door bevriezing of door sneeuwresten. Later vannacht is ook in het zuidoosten van de vier genoemde provincies kans op ijzel. In de overige provincies, op Zuid-Holland en Zeeland na, waarschuwt het KNMI ook voor gladheid, maar daar zal het niet ‘extreem glad’ zijn.

Volgens de weerman van het journaal was er op de radar vanmiddag zo goed als niets aan regen te bespeuren, maar als het vriest is een minieme hoeveelheid neerslag al genoeg om de wegen spekglad te maken.  Verder waarschuwt het KNMI voor dichte mist in het noorden en zuiden van de provincies. In Groningen waren vanmiddag al een groot aantal aanrijdingen door de gladheid op de wegen; daarbij vielen volgens de politie twee doden en een onduidelijk aantal gewonden.  De politie heeft de A7 tussen Hoogezand en Bad Nieuweschans in beide richtingen afgesloten.

Lees ook:Weeralarm: extreem weer in noorden
Lees ook:Glad in noorden en oosten
Lees ook:IJzel zorgt voor code oranje
Lees ook:Verraderlijk glad in noorden en oosten
Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>