Dooi zet door – treinverkeer op orde

Zaterdag luidde heen dag van hevige sneeuwval het eind van een vorstperiode in. In Den Haag stortte een deel van de overkapping van schaatsbaan De Uithof in: het tentdoek bezweek onder het gewicht van de sneeuw. Vannacht heeft in het hele land heeft de dooi ingezet en vandaag is het een paar graden boven nul. In het oosten van het land is een kleine kans op ijzel en alleen in het zuiden van Limburg kan wat natte sneeuw vallen.

 

De zware sneeuwval van zaterdag leidde tot grote problemen in het vlieg –en treinverkeer. Vannacht moesten tussen de 500 en de 1000 passagiers de nacht op Schiphol doorbrengen en nog eens 2000 reizigers sliepen in hotels in de omgeving. In de loop van zondag kan al het vliegverkeer weer worden hervat, maar de luchthaven verwacht nog wel vertragingen. Het treinverkeer in de Randstad was ernstig ontregeld; vooral rond Amsterdam, Rotterdam en Utrecht reden minder treinen. Op station Utrecht Centraal stonden rond middernacht nog honderden mensen te wachten op vervoer naar huis. ProRail verwacht dat de treinen vandaag weer normaal volgens de dienstregeling rijden.

Lees ook:Hevige sneeuwval op komst
Lees ook:Extreem weer op komst
Lees ook:Sneeuwoverlast treft westen van Nederland
Lees ook:Sneeuw verlamt Nederland
Lees ook:Treinverkeer in Randstad is een janboel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>