Winter begint ijskoud

Woensdag 1 december begint de meteorologische winter en dat is te merken: het wordt snijdend koud vandaag. Het blijft de hele dag vriezen en er staat een stevige noordoostenwind. Volgens het KNMI ligt de temperatuur rond de -5 graden, maar voelt door de wind aan als -15 graden. Mogelijk worden er zelfs kouderecords gebroken; deze eeuw waren er tot nu toe alleen maar warmterecords. Vanmiddag gaat het vanuit het zuidoosten licht sneeuwen. Ook de komende dagen blijft het vriezen en valt er soms lichte sneeuw. De wind neemt af.

 

Zondag valt langzaamaan de dooi in. Voor die tijd kan er waarschijnlijk op veel plekken in het land geschaatst worden op natuurijs. Naar verwachting gaan bijna alle Friese natuurijsbanen eind deze week open, aldus de Bond van IJsclubs Gewest Friesland: ‘Wellicht gaan vandaag al een gedeelte open’, aldus een woordvoerder. In regenstelling tot de rest van het land kon het ijs  in Friesland goed aangroeien, omdat hier in het eerste vorstweekend weinig sneeuw viel.

Lees ook:Nog snel even schaatsen op natuurijs
Lees ook:Koudegolf op komst
Lees ook:Winter zet door: vorst en sneeuw verwacht
Lees ook:Pak sneeuw vertraagt groei natuurijs
Lees ook:Extreem koude nacht verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>