Paarden gered van ondergelopen landtong in Maas

In Rijkel, een Limburgs dorpje bij Beest (tussen Roermond en Tegelen), zaten acht tot tien paarden vast op een ondergelopen landtong in de Maas. Ze stonden op een kluitje kniehoog in het water en konden geen kant meer op. Inmiddels meldt NOS Teletekst dat de eigenaar zijn paarden heeft weten te redden: hij zou zijn dieren met een tractor op het droge hebben gebracht.

 

De Limburgse brandweer kon eerder naar eigen zeggen ‘niets  doen en keerde terug naar de kazerne’. Het is niet duidelijk waarom de paarden niet eerder zijn weggehaald. Tegen de lokale omroep L1 zei de eigenaar te hopen de paarden zo snel mogelijk op het droge te krijgen. Zondag stonden ze nog op het droge, zei hij. Paarden kunnen een tot twee dagen in het water staan. Als het langer duurt, kunnen ze hoefrot krijgen. Het waterpeil van de Maas stijgt nog steeds en bereikt maandagmiddag tot dinsdagochtend naar verwachting de hoogste stand. De rivier staat sinds dit weekend onder verscherpte controle. Het waterschap verwacht geen grote problemen door het stijgende water. In Maastricht zakte het waterpeil zondagmiddag al, in Roermond is de hoogste stand nog niet bereikt. De wateroverlast in België neemt af, maar op verschillende plaatsen zijn er nog altijd veel problemen. Door dagenlange zware regenval was in dit weekeinde veel wateroverlast ontstaan.

Lees ook:Waterpeil Rijn bij Lobith boven de 14 meter
Lees ook:Waterpeil Maas bij Maastricht zakt alweer
Lees ook:Waterpeil Maas kan nog stijgen
Lees ook:Stijging waterpeil rivieren valt mee
Lees ook:Waterpeil rivieren stijgt meer dan verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>