Amsterdam onbereikbaar per trein

Het treinverkeer van en naar Amsterdam ligt plat sinds 15.00 uur. Volgens ProRail lopen er mensen op het spoor: ze nemen niet de moeite om via tunnels en trappen naar de perrons te gaan. De politie heeft honderden mensen rond het station van de rails gehaald. Treinen die moeten stoppen, rijden tot  stations Bijlmer, Amstel, Muiderpoort en Sloterdijk.

 

Aan de oostkant is al wel weer een trein vertrokken, maar aan de westkant is  station Sloterdijk op last van de politie ontruimd: over de aanleiding is nog niets bekend. Vanuit Haarlem, Zaandam en Utrecht is Amsterdam nauwelijks nog te bereiken. Eerder op de middag was het treinverkeer rond Amsterdam ontregeld, omdat bij twee treinen aan de noodrem was getrokken, maar die problemen waren rond 13.15 uur opgelost. Door Koninginnedag komen zo’n driekwart miljoen mensen naar de hoofdstad. Ook het treinverkeer van en naar Haarlem ligt zo goed als stil. Volgens een woordvoerder van de politie konden aanvankelijk nog wel treinen in een andere richting rijden, tot in een trein aan de noodrem werd getrokken en er mensen over het spoor gingen lopen. Sindsdien ligt het treinverkeer ook daar stil.

Lees ook:Treinverkeer in Randstad is een janboel
Lees ook:175 jaar spoor: historische treinen Amsterdam-Haarlem en ‘Spoor’ in Spoorwegmuseum
Lees ook:Nog geen treinverkeer westkant Amsterdam
Lees ook:Treinverkeer Zwolle-Amersfoort lamgelegd
Lees ook:Treinverkeer Randstad een puinhoop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>