Eerste toertochten op natuurijs weer mogelijk

De nieuwe vorstperiode zorgt op steeds meer plekken in ons land voor  ijs, al waarschuwt de KNSB dat het meeste natuurijs nog onbetrouwbaar is (januari 2013: klik hier). De schaatsbond raadt aan  niet op open water te schaatsen, maar banen van ijsclubs op te zoeken. De KNSB meldt op haar site welke natuurijsbanen (weer) open zijn. Die hebben een nachtje of vijf nodig om aan te vriezen; open water heeft daar  langer voor nodig. Maar er gloort hoop: hier en daar  kan de KNSB al wel weer toertochten organiseren.

 

Voor toertochten en wedstrijden moet het ijs minimaal 12 centimeter dik zijn om de veiligheid van duizenden sporters en toeschouwers te kunnen garanderen. De KNSB beschikt over een fijnmazig web van natuurijs-coördinatoren die samen beslissen of een tocht kan doorgaan. De schaatsbond doet geen uitspraken waar mensen individueel op open water kunnen schaatsen. Fanatieke schaatsers geven elkaar tips daarover op www.schaatsforum.nl.

Lees ook:Nieuwe vorstperiode verrast schaatsers
Lees ook:Eerste toertocht 2010 op natuurijs
Lees ook:Verraderlijk natuurijs door dooi
Lees ook:Sneeuw spelbreker eerste wedstrijd op natuurijs
Lees ook:Toertochten op natuurijs maandag afgelast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>