Nog meer sneeuw op komst

Na de sneeuw van afgelopen nacht treken vanavond (zaterdag 30 januari 2010) opnieuw sneeuwbuien over het land (januari 2012: klik hier). Volgens het KNMI kunnen de buien zeer actief zijn en gepaard gaan met onweer. Ze komen aan het eind van de middag in het noordwesten het land binnen en trekken in de loop van de avond over het zuidoosten weg. De buien kunnen plaatselijk een nieuwe laag sneeuw en het verkeer de nodige overlast bezorgen: het KNMI raadt weggebruikers aan de weerberichten goed in de gaten te houden. Afgelopen nacht viel behoorlijk wat sneeuw in Noord –en Zuid-Holland, de Betuwe, Brabant en Limburg. Vanmorgen lag in grote delen van het land een laag van 4 tot 7 centimeter sneeuw; in het noordoosten was dat meer, omdat het daar vrijdag al sneeuwde.

De ANWB waarschuwt dat het in het hele land glad kan zijn. Op de meeste snelwegen is alleen de rechterrijstrook beschikbaar. ProRail verwacht geen ‘noemenswaardige problemen’. De komende dagen blijven sneeuwbuien het weerbeeld bepalen. De KNMI waarschuwt voor gladheid: de neerslag kan heftig zijn en het wegdek in korte tijd in een spiegelgladde ijsbaan veranderen. De intensiteit van de neerslag kan plotseling veranderen en over korte afstanden sterk verschillen. Dat is gevaarlijk voor weggebruikers: niet alleen tijdens, maar ook na een bui, omdat het wegdek door temperaturen rond het vriespunt nog lange tijd glad kan blijven. Felle windstoten kunnen het voor weggebruikers nog lastiger maken; bovendien loopt in sneeuwbuien het zicht plotseling terug. Voorlopig blijft het nog wel even winter: de komende week wordt het opnieuw kouder en is er weer kans op matige nachtvorst en ijsdagen, wanneer de temperatuur het hele etmaal onder nul blijft.

Lees ook:Zware sneeuwbuiten op komst
Lees ook:Gladheid door sneeuw en ijzel
Lees ook:Extreem weer op komst
Lees ook:Kans op sneeuw en gladheid tijdens Sinterklaasavond
Lees ook:ANWB: grote kans op gladheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>