Hevige sneeuwval op komst

Woensdag 6 januari wordt aan het eind van de middag in de Randstad en ook andere delen van het land hevige sneeuwval verwacht (januari 2012: klik hier). Het verkeer kan daar in de avondspits veel last van krijgen. Het KNMI waarschuwt voor slecht zicht en gladheid. De Verkeers Informatie Dienst VID adviseert automobilisten om het westen van het land tijdens de avondspits te mijden.

In Friesland, de kop van Noord-Holland en boven de Noordzee ligt al de hele dag een gebied waar veel sneeuw uit valt. Die buienlijn zakt langzaam naar het zuiden en ligt volgens Meteo Consult rond 17.00 uur op de lijn Amsterdam-Den Haag. Het weerinstituut verwacht dat het met name in het westen zo’n tweeëneenhalf uur gaat sneeuwen. De sneeuwval en het tekort aan strooizout zal de wegen slecht begaanbaar maken. De ANWB rekent deze woensdagavond op minstens tweemaal zoveel files als normaal: ‘We denken dat mogelijk hetzelfde zal gebeuren als maandagavond. Toen viel er ook sneeuw en stond er meer dan driehonderd kilometer file.’

Niet alleen in Nederland heerst Koning Winter: heel Europa bibbert van de kou. Aan de andere kant van de Noordzee is het bar en boos: hevige sneeuwval heeft grote delen van het dagelijks leven platgelegd. Scholen zijn gesloten, wegen zijn spekglad, treinen rijden niet, luchthavens zijn dicht of kampen met vertragingen. Tot nu toe vooral in Schotland en het noordwesten van Engeland, maar de sneeuw heeft zich vandaag verplaatst naar het zuiden.

Lees ook:Dak Albert Heijn in Tilburg ingezakt door sneeuw
Lees ook:Vrijdag gladheid in avondspits
Lees ook:Dooi zet door – treinverkeer op orde
Lees ook:Weeralarm blijft – wegen gevaarlijk
Lees ook:Extreem weer op komst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>