Extreem weer op komst

Er is vanaf vanavond opnieuw extreem weer op komst. Het KNMI heeft een voorwaarschuwing gegeven (januari 2012: klik hier). Vanuit het zuiden trekt een neerslaggebied naar het noorden. In de namiddag gaat het ten noorden van de grote rivieren sneeuwen en vanavond in het midden van het land mogelijk ook ijzelen. Ten noorden van de lijn Den Haag-Utrecht-Arnhem valt sneeuw; in het zuiden regen. De meeste sneeuw wordt pas na 18.00 uur verwacht. Ook de ANWB waarschuwt voor gladheid. Vooral vanavond en vannacht kan het hierdoor in het midden en noorden van het land verraderlijk glad worden.

Weggebruikers wordt geadviseerd de weerberichten in de gaten te houden. Drukte wordt niet verwacht vanwege de kerstvakantie. Voor het weekend wordt extreme kou verwacht, met minimumtemperaturen van min acht tot min twaalf op zondag. ProRail probeert ditmaal ‘de bui voor te blijven’ en houdt storingsploegen paraat in verband met sneeuw en (strenge) vorst de komende dagen. In de week voor kerstmis kregen de spoorbeheerder en de NS veel kritiek te verduren, omdat er dagenlang amper treinen reden door sneeuw en ijsvorming op wissels. ProRail heeft gewaarschuwd voor nieuwe problemen voor treinreizigers. Vanaf woensdag is de kans op sneeuwval zo’n 80 procent.

Lees ook:Donderdag pak sneeuw verwacht
Lees ook:Sneeuw veroorzaakt drukste spits ooit
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Problemen op de weg en het spoor door sneeuw en gladheid
Lees ook:Weeralarm blijft – wegen gevaarlijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Extreem weer op komst

  1. ANWB.NL

    Kun je maar beter goed verzekerd zijn….

    Tip: De ANWB heeft ook goede verzekeringen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>