Sneeuw en ijzel op kerstavond

Het KNMI verwacht sneeuw op kerstavond; ’s nachts is de kans op ijzel groot. De sneeuw valt waarschijnlijk in het westen: daar kan vijf tot tien centimeter vallen. Het weerinstituut gaf vanmorgen een voorwaarschuwing. De ANWB adviseert om  tussen  21.00  en 12.00 uur niet met de auto de weg op te gaan: ‘Het wordt spiegelglad op de wegen’, aldus een woordvoerder. Mensen die op kerstavond van huis zijn, wordt aangeraden om overnachtingspullen mee te nemen. Rond 19.00 uur komt neerslag ons land binnen via Zeeland en Brabant; in de loop van de avond neemt de kans op ijzel toe.

Hoe noordelijker, hoe groter de kans op ijzel is: op veel plekken kan het dan ook gevaarlijk glad worden.  In de loop van kerstnacht bedekt de neerslag het hele land. Op eerste kerstdag gaat het overal regenen en dooien. Het treinverkeer is vanochtend voor het eerst sinds een week ‘vrijwel zonder problemen begonnen’. Dat zei een woordvoerder van ProRail. Alleen tussen Hilversum en Amersfoort zijn vertragingen door een kapotte bovenleiding en tussen Amersfoort en Ede/Wageningen staat een defecte trein stil. ProRail ‘betreurt hinder voor reizigers’ en gaat de feiten van de afgelopen dagen analyseren, meldt de website. Zowel NS als ProRail meldt (nog) niets over verwachte sneeuw en ijzel van vanavond.

Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel
Lees ook:Donderdag pak sneeuw verwacht
Lees ook:Dooi zet door – treinverkeer op orde
Lees ook:Nog meer sneeuw op komst
Lees ook:Sneeuwoverlast treft westen van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>