Minister Verburg pleit voor topdorpen

De CDA minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Gerda Verburg, pleit voor topdorpen. Daar waar de bevolking op het platteland krimpt, moeten dergelijke superdorpen een nieuwe impuls geven, om verdere leegloop van het gebied tegen te gaan. Dat zei ze afgelopen zaterdag bij de uitreiking van de Gouden Piramide voor inspirerend opdrachtgeverschap. Daarvoor moeten de bewoners zelf met ideeën komen, die het ministerie kan ondersteunen. Samen met de bewoners moeten deze dorpen uitgroeien tot het kloppend hart van een streek.

Steden hadden al hun krachtwijken: het platteland eerdaags dus topdorpen, als het aan de minister ligt: ‘Grote steden kunnen niet bestaan zonder vitaal achterland.’ Ze wil niet alleen haar aandacht richten op de drie ‘echte’ krimpgebieden: Zeeuws-Vlaanderen, Midden-Limburg en Noordoost-Groningen.

Lees ook:Forse boete NS voor onvoldoende presteren
Lees ook:Tiel wil meer
Lees ook:Mogelijk levensgevaarlijke stoffen in rookwolk Moerdijk
Lees ook:OV grote steden 24 uur plat op zondag 6 november
Lees ook:Openbaar vervoer grote steden staakt zondag 20 november

1 Reacties // Reageer

One thought on “Minister Verburg pleit voor topdorpen

  1. rutger

    Wat willen ze nou?

    We moeten de auto uit er komt geen extra openbaar vervoer, maar de mensen moeten niet wegtrekken uit de topdorpen.
    Er is bij dit soort dorpen nauwlijks werkgelegenheid, of gaat ze daar ook iets aan doen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>