Vakbond dreigt met staking openbaar vervoer

Vakbond Abvakabo FNV wil komende woensdag 7 oktober al het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag platgooien. De staking is een protest tegen de plannen van het kabinet om de AOW te verhogen naar 67 jaar. Reizigersvereniging Rover noemt het plan om te staken ‘vreselijk asociaal’. Een woordvoerder zei in een reactie ‘geen idee te hebben waarom de reizigers weer de dupe zouden moeten zijn. De discussie over de AOW leeftijd geldt voor alle werknemers. Bovendien zijn er nog helemaal geen knopen doorgehakt.’

Rover overweegt zich aan te sluiten bij het kort geding, dat vervoersorganisaties in de grote steden hebben aangespannen tegen de vakbond om de stakingen te voorkomen. Een woordvoerder van de Amsterdamse vervoersmaatschappij GVB noemde de geplande actie ‘buitenproportioneel’ en zei dat er geen rechtvaardiging voor was: ‘De verhoging van de AOW leeftijd is geen bedrijfsbeleid, maar overheidsbeleid. Bovendien is nog helemaal geen besluit genomen.’ Het kort geding dient dinsdag 6 oktober in Amsterdam.

Lees ook:Staking openbaar vervoer van de baan
Lees ook:Weerzin busstakingen groeit: Rover naar rechter
Lees ook:Busstaking: provincie wil ingrijpen, Den Haag niet
Lees ook:Rechter laat busstaking toe
Lees ook:Rechter staat staking OV Den Haag en Rotterdam toe

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Vakbond dreigt met staking openbaar vervoer

 1. cmhce

  Het “platgooien van het openbaar vervoer vind ik schandalig en onacceptabel. Kortzichtigheid van de vakbond is schrijnend, botheid eveneens.

    /   Reply  / 
 2. jeroen

  gooi het openbaar vervoer maar plat ben het met hun eens!

  en ik hoef dan niet naar school

  GOOI MAAR PlAT DAT OPENBAARVERVOER

    /   Reply  / 
 3. kimberley

  Ik vind het te idioot voor woorden! Ik ben zelf een scholier en heb die dag belangrijke zaken te regelen zoals het maken van een examen, mijn stage kennismakingsgesprek en het opzetten van een evenement. Als het openbaar vervoer gaat staken ben ik de dupe en haal ik dalijk een onvoldoende voor mijn project én mijn examen.

  Bedankt maar weer…

    /   Reply  / 
 4. nb

  Van mij mogen ze het plat gooien dan hoef ik niet naar school, en niet naar mijn moeder.

    /   Reply  / 
 5. die ene.

  Ik vind het belachelijk.
  Wij studenten die totaal afhankelijk zijn van het openbaar vervoer moeten maar zien hoe we op school komen, want als we niet of te laat komen zitten wij niet de overheid met de extra opdrachten en de problemen.
  Nou heel goed overnagedacht.

    /   Reply  / 
 6. Appie

  Ik ben helaas afhankelijk van openbaar vervoer anders kan ik gewoon niet naar mijn werk gaan en ik ben niet bepaald de type die genoegen kan nemen om gewoon thuis te blijven.

    /   Reply  / 
 7. JeffreyH

  Ik vind de staking terecht.
  Wat iedereen soms vergeet is dat ook de werknemers die het openbaar vervoer draaiende houden net mensen zijn..
  Toevallig dan dat ook de andere mensen die volgens jullie wel terecht staken ook niet tot hun 67e willen werken, niet?

    /   Reply  / 
  1. chkn

   IK VIND HET DUS EDHT NIET KUNNEN

     /   Reply  / 
 8. chkn

  wat is dit nou weer voor iets idioots?kunnen ze niets beters vinden dan het openbaar vervoer plat te leggen? sommige mensen moeten naar school!!! er zijn wetten als tot 18 jaar naar school enzo maar als het hun goed uitkomt kunnen ze gewoon het openbaar vervoer plat leggen waar door WIJ niet naar school kunnen! studenten hebben het openbaar vervoer nodig een dag zonder kan dus niet word eens volwassen dit slaat echt nergens op verzin iets beters dan het openbaar vervoer. EN NEDERLAND ZIT IN EEN CRISES SITUATIE HOU DAAR OOK IS REKENING MEE ZIJ ZIJN NIET DE ENIGE DIE TOT HUN 67 MOETEN WERKEN JEZUS HEY WAT EEN EGOÏSME!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 9. Freekie4life

  hoi,

  volgensmij heeft de HVA dan tentamens!! Dat is ech erg. NIET KUNNEN!

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   Even goed kijken: het bericht stamt uit oktober 2009.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>