Activiteiten op Dierendag 2009

Zondag 4 oktober 2009 is het Werelddierendag. Veel baasjes vergeten het simpelweg en voor mensen die met liefde en plezier huisdieren houden, is het iedere dag dierendag (2012: klik hier). Het is de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi (4 oktober 1226), die zich ontfermde over zwervers, planten en dieren. Volgens de legende kon hij met dieren praten. In 1930 werd voor het eerst Dierendag gehouden; de commercie rook geld, maar sinds de jaren ’60 is het ook een belangrijke dag voor dierenactivisten. Daarnaast wordt er vooral voor kinderen van alles georganiseerd, vaak in de natuur, zoals op kinderboerderijen en in dierentuinen, maar ook in musea. Een paar opvallende activiteiten:

 

Het Dierenrijk in Nuenen houdt een poepweekend, waar kinderen alles te weten komen over dierenpoep.

Bridgit Maasland en Dutchypuppy organiseren een massale Dogwalk op het strand van Scheveningen.

In Duinrell bij Wassenaar mag iedereen tijdens het ‘Faunaland Dierendag Event’ met één huisdier het park in. Met informatiestands, een kindershow van De Gelaarsde Kat, poppentheater, een roofvogelshow, schapen drijven en demonstraties met reddingshonden.

De Kunstlinie in Almere organiseert het Hondenfestival ‘Honden van Almere’ met een hondenmodeshow, hondenbuffet, optredens, een hondenfluisteraar, een expositie en een verkoopmarkt van hondenaccessoires.

Stichting Schaapskudde in Haaksbergen organiseert dierenactiviteiten om geld voor een tractor min te zamelen.

Winkelcentrum Orangerie in Apeldoorn bestaat 15 jaar en viert dat met een feestweek: op Dierendag met hondenbruiloften.

Het Wilhelminapark in Delfzijl houdt een inloopmiddag over (huis)dieren.

Musea:

Het Frans Hals Museum in Haarlem houdt gratis dierendag rondleidingen.

In het Legermuseum in Delft draait alles om ‘Dappere Dieren’ met verhalen over heldhaftige dieren.

In het Maritiem Museum in Rotterdam opent ‘Beesten aan Boord’, een  interactieve familietentoonstelling over vervoer van dieren op schepen vroeger en nu. De expositie loopt tot en met 5 september 2010; op Dierendag is de entree gratis.

Het Noord-Brabants Museum in Den Bosch houdt een dierenfeestje voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar.

Het Museum van Volkenkunde in Leiden is op Dierendag gratis voor kinderen tot en met 12 jaar, met de tentoonstelling ‘Karavaan door de Karakoram’ over ontdekkingsreizigers in de Himalaya als aanknopingspunt voor een programma met films, lezingen, presentaties en een speurtocht.

Lees ook:Dinsdag 4 oktober: Dierendag 2016
Lees ook:Dierendag – woensdag 4 oktober
Lees ook:Zondag 4 oktober: Dierendag 2015
Lees ook:Dierendag 2013
Lees ook:Activiteiten op Dierendag 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>