Verbroedering op het voetbal WK Amsterdam

Dit weekend vindt in Sportpark Middenmeer in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer het World Football Festival plaats, ook wel WK Amsterdam genoemd. Sinds 2001 is het een jaarlijks terugkerend evenement dat ruim 40 nationaliteiten samen laat voetballen en genieten van gezamenlijke passie voor voetbal en cultuur. Zondag is het twintig jaar geleden dat een SLM vliegtuig neerstortte. Daarbij kwamen 176 inzittenden om, waaronder 15 Surinaamse topvoetballers. Ter herinnering is er een wedstrijd tussen twee speciaal samengestelde team van Surinaamse voetballers.

 

Vorig jaar vonden 25.000 bezoekers de weg naar de 8ste editie; nieuw was toen de uitbreiding van één naar twee dagen en de toevoeging van toernooien voor jongens, meisjes en vrouwen. Ieder eerste weekend in juni strijden verschillende nationaliteiten in de hoofdstad en de rest van Nederland om de prestigieuze titel Wereldkampioen van Amsterdam. Daarnaast zijn er over het gehele terrein optredens van vertegenwoordigers uit de verschillende landen en laat een aantal landen hun kookkunsten zien en proeven. Voetbal, zang en dans, eten, gezelligheid en wie weet verbroedering: een hoog goed in de huidige tijd.

Lees ook:WK Amsterdam: voetbal multicultureel
Lees ook:Amsterdam Sevens Rugby Tournament
Lees ook:Herdenking slachtoffers SLM vliegramp
Lees ook:Spar NK Cross in Nijverdal
Lees ook:WK BMX 2014 in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Verbroedering op het voetbal WK Amsterdam

  1. Pingback: Herdenking slachtoffers SLM vliegramp | Eropuit

  2. Pingback: WK Amsterdam: voetbal multicultureel | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>