Europese Dag van de Buren

Dinsdag 26 mei 2009 is het de jaarlijkse Europese Dag van de Buren: een goede gelegenheid om de buren uit te nodigen en elkaar beter te leren kennen. De laatste dinsdag in mei is in 31 landen in Europa een vaste datum voor de bewoners. De Dag van de Buren moet de samenleving een stapje dichter bij elkaar brengen. Het evenement vond voor het eerst in 1999 in Parijs plaats en werd in 2004 in de rest van Europa geïntroduceerd. In 2008 namen 8 miljoen buren eraan deel.

Voor wie iets leuks met de buren wil organiseren, maar een steuntje in de rug nodig heeft, is deze website wellicht een uitkomst. Voor echte straatfeesten zijn vaak vergunningen nodig, maar er zijn ook gemeenten die dergelijke initiatieven steunen met subsidies. Op deze site staan de gemeenten die hebben meegewerkt aan het onderzoek van ‘Dag van de Buren’ naar gemeentelijke regelingen rondom straat -en buurtfeesten. Aan het laatste onderzoek van april/mei 2008 deden 227 gemeenten actief mee.

Lees ook:Lokale ondernemers positiever
Lees ook:Dag van de Buren: barbeknoeien met elkaar
Lees ook:Zaterdag is het voor de negende maal Burendag
Lees ook:Burendag 2017 – zaterdag 23 september
Lees ook:Burendag 2015 – tiende editie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>