Oranjes vieren feest in Beatrixtheater

Dinsdagavond 28 april 2009 vieren de Oranjes een privé-feestje in het Beatrixtheater in Utrecht. De voltallige Koninklijke familie komt dan samen voor een informele ontvangst vanwege de verjaardag van mr. Pieter van Vollenhoven. De man van prinses Margriet wordt donderdag 70 jaar. De koningin, haar drie zussen, al hun kinderen met echtgenoten komt naar Utrecht. Of ze een voorstelling krijgen voorgeschoteld? Dirty Dancing? Dat loopt immers nog tot en met 4 juli in het Beatrixtheater.

 

Vandaag viert prins Willem Alexander in huiselijke kring zijn 42ste verjaardag. Bijna een traditie voor Koninginnedag: er wordt weer stevig gespeculeerd over het aftreden van koningin Beatrix. De prins heeft het op dit moment druk genoeg als IOC-lid (met de Olympische Winterspelen in Vancouver volgend jaar) en als voorzitter van de VN-adviesraad Water en Sanitatie. Wanneer hij koning wordt? Hij zei zelf ooit op tv: ‘Dat weet er maar één, en dat is mijn moeder.’ Donderdag vieren de koningin, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven en de kinderen met hun echtgenoten Koninginnedag in Apeldoorn. De koningin opent die dag een tentoonstelling over koningin Juliana: donderdag is het 100 jaar geleden dat zij werd geboren. In dat kader herleeft het roemruchte defilé voor de koningin één keertje: op het voorplein van paleis ‘t Loo is een half uur ingeruimd, waar een aantal van tevoren geselecteerde groepen langslopen.

Lees ook:Koninklijke familie compleet op Koninginnedag
Lees ook:Gouden huwelijk prinses Margriet & Pieter van Vollenhoven: dinsdag 10 januari
Lees ook:Leden Koninklijke familie bezoeken gewonden
Lees ook:Maurits is Europa’s prins Charming
Lees ook:Prinses Margriet bij Introdans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>