Koninginnenacht 2009: gratis feesten

Koninginnedag in Amsterdam was ooit een vrolijke boel. De vrijmarkt begon om 0.00 uur, kroegen bleven open en straatfeesten begonnen (editie 2012: klik hier). De dag ervoor zinderde het in de stad of het oudejaar was. Amsterdammers vierden die nacht massaal hun Koninginnedag; de dag erop stroomden de mensen van buiten toe. Helaas met meer en meer drank (menigeen rolt al bij aankomst stomdronken de trein uit), de sfeer werd agressiever en uiteindelijk liep de boel zó uit de hand, dat het feest aan banden werd gelegd. De vrijmarkt mag pas beginnen om 6 uur, maar veel mensen gaan ‘s avonds nog wel de stad in. In Utrecht begint de vrijmarkt om 18.00 uur. Den Haag heeft sinds 20 jaar haar KoninginneNach: een stadsfeest met optredens. Dat waaiderde de laatste jaren uit over het land. Veel theaters bieden speciale Koninginnenacht voorstellingen. Een greep uit de gratis feesten op Koninginnenacht (suggesties zijn welkom onder plaats reactie):

 

Amsterdam: live muziek mag tot 01.00 uur buiten klinken; daarna zal iedereen ergens naar binnen moeten gaan. Lindengracht (Slag bij Daalder), Looiersgracht (bij Festina Lente), Max Euweplein (9e Oranje Snelschaaktoernooi, 20-01), Nieuwmarkt (podium bij Fonteyn; swingen in de Waag, 23-03), Paardenstraat (Vivelavie Vrouwenstraatfeest), Postzegelmarkt (NZ-Voorburgwal, Switch Queensnight), Stoperaplein (T-Dansant Royale), Reguliersdwarsstraat (hét straatfeest voor homo’s; Oranje catwalk van 20-21 uur), Thorbeckeplein (99% Hollands Feest, 19-01), Weteringplantsoen (TWSTd QNSNGHT), Westerstraat (Worldbeats Stage), Westermarkt (Switch Queensnight, vanaf 18 uur), Westerpark (Rekord 3e Live Q-day, 0.00-0.00 uur)

Arnhem: Gelerijdersplein (FreeFall Festival, 19-24 uur), Korenmarkt ( 20-24 uur).

Breda: discotheek Kerkplein (23-05).

Den Haag: de enige échte Koninginnenach. De hele binnenstad is ervoor afgesloten. De Nach vindt plaats vanaf 19 uur op de Wijnhaven, het Spuiplein. De grote Markt, het Buitenhof en rond de Grote Kerk.

Eindhoven: Catharinaplein en Stadhuisplein (Royal Dance Event, 18-24), Dommelstraat (21-24), Klokgebouw Strijp-S (PopEi, vanaf 21 uur), Markt (Oranjefeesten, 20-24), Stationsplein (Extreme Royal House, 18-24 uur), Wilhelminaplein (Avond van de Koninklijke Voorpret, 19-24). Er rijden nachttreinen van Eindhoven via Den Bosch en Utrecht naar Amsterdam en via Tilburg en Breda naar Rotterdam.

Enschede: Van Heekplein (Absloutely Qeens Night, 19-01 uur).

Leiden: Annies Verjaardag (Klikk, 19-01 uur), De Oude Harmonie (Koninginnenach, vanaf 16 uur).

Nijmegen: Molenplein (Housedate Queensnight Special, 14-24 uur).

Purmerend: Poppodium Purmersteenweg (Poppen aan het Dansen, vanaf 23 uur).

Rotterdam: niets gratis!

Utrecht: vrijmarkt vanaf 18 uur. Feesten op Domplein (Radio Veronica, 20-01 uur) en Neude (vanaf 20.30 uur).

Zaandam: Zuiddijk (Stijlloos, 23-05 uur).

Zwolle: Rode Torenplein (Queen Dance 2009, 19-01 uur).

Lees ook:Koninginnenacht 2012 – gratis feesten
Lees ook:Koninginnenacht 2011
Lees ook:Koninginnenacht: gratis feesten
Lees ook:De allerlaatste Koninginnenacht – gratis feesten
Lees ook:Dance events tijdens de allerlaatste Koninginnenacht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Koninginnenacht 2009: gratis feesten

  1. Pingback: Koninginnedag gratis feesten | Eropuit

  2. Pingback: Koninginnenacht: gratis feesten | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>