AZ kampioen door afgang Ajax tegen PSV

AZ is zondag 19 april 2009 tóch kampioen geworden. De spelers worden pas gehuldigd, als de ploeg daadwerkelijk de kampioensschaal in handen heeft. Huldiging of niet: de Alkmaarders laten zich geen feestje ontnemen en stromen naar het DSB-stadion om de overwinning te vieren. De spelers staan er met een geïmproviseerde kampioensschaal op het balkon en ‘staan er vanavond om half elf nog’, aldus de tv-verslaggever ter plaatse. Ook het Waagplein stroomt vol. AZ liet de dag ervoor de kans liggen om die avond al landskampioen te worden, door thuis met 1-2 tegen Vitesse te verliezen. De teleurstelling was groot en menig traan biggelde van een Alkmaarse wang, maar er gloorde hoop: de dag erop moest Ajax tegen PSV spelen. Verloor Ajax, dan was AZ kampioen. En Ajax ging in Eindhoven af met maar liefst 6-2 (bron: tv Studio Sport; teletekst).

 

Na 28 jaar is het kampioenschap eindelijk een feit; in 1981 was het de laatste keer dat AZ landskampioen werd. De spelers keken samen naar de wedstrijd Ajax-PSV op tv in het spelershome. Voor trainer Louis van Gaal is het de vierde Nederlandse titel in zijn loopbaan als coach: voor Ajax nam hij in 1994, 1995 en 1996 de schaal in ontvangst. Daarnaast prijken op zijn erelijst: Ajax UEFA Cup (1992), Champions League en World Cup (1995) en Europese Supercup (1996) en nationale titels met Barcelona in 1998 en 1999. Nationale bekers won hij in 1993 met Ajax en 1998 met Barcelona.

Lees ook:Kampioensfeest Amsterdam – als Ajax wint
Lees ook:PSV wint: Eindhoven kan feestvieren
Lees ook:Landstitel: Ajax of PSV? Ajax viert het 8 mei bij de ArenA, PSV 9 mei op Stadhuisplein Eindhoven
Lees ook:Huldiging AZ in Alkmaar
Lees ook:Zondag is het ‘voetbal D-Day’: wie wordt landskampioen, Ajax of Feyenoord?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “AZ kampioen door afgang Ajax tegen PSV

  1. Wim

    Gefeliciteerd AZ!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Huldiging AZ in Alkmaar | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>