Eerste kievitsei 2009 gevonden

Het eerste kievitsei in 2009 is net als vorig jaar gevonden in de Maatpolder in de gemeente Eemnes (2012: klik hier). Dat maakte Landschapsbeheer Nederland vandaag bekend, die er traditiegetrouw mee concludeert dat de lente is begonnen. Leden van een plaatselijke weidevogel-beschermingsgroep vonden het eerste kievitseitje zondag rond 11.45 uur. Landschapsbeheer Nederland en de stichting Beheer Natuur en Landelijk Gebied stelden de echtheid vast.

 

In 1900 werd het eerste kievitsei een kleine twee weken later gevonden dan de laatste jaren gebruikelijk is: volgens Landschapsbeheer Nederland heeft dat te maken met klimaatverandering. Door de relatief strenge winter werd het gespikkelde ei dit keer later gevonden dan vorig jaar, toen op 3 maart de vroegste vondst van een kievietsei ooit kon worden genoteerd.

Lees ook:Eerste kievitsei 2014 gevonden
Lees ook:Eerste kievitsei 2012 gevonden
Lees ook:Eerste kievitsei gevonden
Lees ook:Eerste kievitsei 2010 gevonden
Lees ook:Eerste kievitsei 2016 gevonden in Noord-Brabant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>