Bevrijdingsfestival 2009 start in Zwolle

Dit jaar start de Nationale Viering van Bevrijdingsdag 5 mei in Zwolle (2013: klik hier). Vanaf 12.30 uur begint het Bevrijdingsfeest in de IJsselstad met optredens van onder andere Guus Meeuwis en ambassadeurs voor de vrijheid: Voicst en Ilse de Lange. Vorig jaar was het Bevrijdingsfestival in Zwolle met 150.000 bezoekers het grootste in Nederland. Het officiële gedeelte begint ‘s morgens al in het Provinciehuis in Zwolle met de 5 meilezing, die staatssecretaris Frans Timmermans zal uitspreken.   

 

Voor het festival komt in Zwolle een 125 meter lange brug: letterlijk bedoeld om een brug te slaan tussen de 5 meilezing en het muziekfestival. Thema dit jaar wordt ‘Vrijheid en Identiteit’. ‘In het verleden is vaak misbruik gemaakt van iemands identiteit, zoals de Joden. Ook nu speelt identiteit een belangrijke rol bij conflicten in de wereld’, aldus het Nationaal Comité 4 en 5 mei. In de aanloop naar de opening vinden in Overijssel verschillende kunstprojecten en debatrondes over dit thema plaats.

Lees ook:Nationale Bevrijdingsdag 2010
Lees ook:Bevrijdingsdag door ramp Apeldoorn ingetogen
Lees ook:Nijmegen heeft derde Waalbrug
Lees ook:Bevrijdingsdag 2011
Lees ook:Landstitel: Ajax of PSV? Ajax viert het 8 mei bij de ArenA, PSV 9 mei op Stadhuisplein Eindhoven

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bevrijdingsfestival 2009 start in Zwolle

  1. Pingback: Koningin gewoon naar activiteiten 4 en 5 mei | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>