Nieuwe trend: schoenen gooien bij een demonstratie

Zaterdag demonstreerden zo’n honderd mensen op de Dam in Amsterdam tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Sinds een Iraakse journalist zijn schoenen naar president Bush smeet, schijnt dat een nieuwe trend te zijn. Ook op de Dam gooiden demonstranten met schoenen: dit keer naar kartonnen afbeeldingen van Bush, Balkendende, de Israëlische president Olmert en de Egyptische president Mubarak.

 

Vorige week gooiden demonstranten in Londen schoenen naar de ambtswoning van premier Brown. In Frankrijk gooiden leraren begin deze week schoenen naar de oproerpolitie bij een demonstratie tegen onderwijshervormingen. In Bosnië is het een razend populaire game op internet: digitaal schoenen gooien naar het hoofd van de premier van de Republika Srpska (RS). Het is zó populair, dat de bewuste website regelmatig plat ligt. Volgens de Amsterdamse politie verliep het schoenengooien op de Dam vandaag rustig. ‘t Is weer eens wat anders dan met Sinterklaas je schoen zetten.

Lees ook:Draconische veiligheidsmaatregelen tijdens bezoekje Obama aan Amsterdam
Lees ook:Pietenprotest in Amsterdam
Lees ook:Greenpeace actie – zet je schoen in Den Haag
Lees ook:Schoenen Museum Waalwijk viert 60e verjaardag
Lees ook:Koningspaar en premier bij uitreiking Four Freedoms Awards in Middelburg

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe trend: schoenen gooien bij een demonstratie

  1. Rama

    Komt er ook een demonstratie waar er schoenen worden gegooid richting de koran en waarbij een exemplaar van de koran wordt verbrand??? Want er zijn al vele tientallen miljoenen doden gevallen in naam van dat boekje.
    Als zo’n demonstratie komt dan doe ik zeker mee :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>