Jarige KLM groet Nieuwjaarsduikers

Twee vliegtuigen van de KLM brengen vandaag een saluut boven verschillende plekken van het land, om te vieren dat de luchtvaartmaatschappij dit jaar negentig jaar bestaat. Twee Boeings 777 komen laagvliegend over twaalf bekende toeristische landmarks in de twaalf provincies. De Celebration Fight is de start van het jubileumjaar. Als eerste begroeten ze de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik in Scheveningen, geëscorteerd door twee historische vliegtuigen: een Uiver-DC2 en een Dutch Dakota-DC3.

 

Daarna vliegen de Boeings zonden de twee oude metgezellen verder over Rotterdam (Feyenoord stadion), Utrecht (Dom), Amsterdam (Paleis op de Dam), Leeuwarden (Oldenhove), Groningen (Martinitoren), Assen (TT circuit), Zwolle (Peperbus), Arnhem (Brug over de Rijn), Roermond (Dom), Eindhoven (Evoluon) en Middelburg (Deltawerken). Aan boord zitten naast KLM’ers en relaties ook negentig zieke kinderen en begeleiders van Stichting Hoogvliegers. De KLM wordt op 7 oktober 2009 officieel negentig jaar. Het is de oudste nog onder de oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Lees ook:Zaterdag 13 mei: opening Daphne Schippersbrug Utrecht
Lees ook:Winterfestival Leeuwarden 2010
Lees ook:Evoluon Eindhoven heropent voor publiek
Lees ook:Herdenking Slag om Arnhem – 70 jaar geleden
Lees ook:Brain Experience in Evoluon Eindhoven

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jarige KLM groet Nieuwjaarsduikers

  1. Pingback: KLM vier 90-jarig bestaan | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>