Weer en verkeer op oudejaarsnacht

Voor wie nog de weg opmoet: in het noorden van het land komt plaatselijk dichte mist voor (2011: klik hier). Hier en daar valt motsneeuw of ijzelt het licht.  Het vriest in het hele land. Vanaf 0.00 uur kan overal een dikke laag smog hangen door de mist en het vuurwerk: het ANWB waarschuwt voor zeer dichte mist. Het openbar vervoer (treinen, streekbussen en stads-vervoer) houdt er globaal gezien om 20.00 uur mee op. Treinen rijden tot ongeveer 20.00 uur.

 

Rond 01.00 uur rijden de nachttreinen weer. Sinds kort rijden de nachttreinen er ieder uur door over het traject Utrecht CS – Gouda – Rotterdam CS. De nachttrein stopt in Den Haag HS (en niet Den Haag Centraal). In de steden stopt het openbaar vervoer vanaf ongeveer 20.00 tot 20.30 uur. In Rotterdam zal geen verkeer meer over de Erasmusbrug kunnen rijden vanaf circa 18.00 uur, vanwege het grote vuurwerk vanavond daarvandaan. Raadpleeg de websites hierover. Het streekvervoer is al even ontoegankelijk als tijdens de busstakingen in juni dit jaar: het is bijna niet te doen om via de website (of op teletekst) te achterhalen tot hoe laat de streekbussen globaal rijden. Reken erop dat er na 20.00 uur niets meer rijdt en ook hier geldt: raadpleeg de betreffende website.

Lees ook:KNMI: code geel vanwege dichte mist
Lees ook:Weer en verkeer op oudejaarsnacht
Lees ook:Weer en verkeer op Oudejaar 2011
Lees ook:Zeer dichte mist – ANWB: ‘Dat is link’
Lees ook:Mist ontregelt Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>