Het Glazen Huis staat in Breda

3FM Serious Request 2008 zet zich dit jaar in voor vluchtelingen (editie 2013: klik hier). Van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 december zamelen drie DJ’s van 3FM vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda geld in voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp in de wereld. Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering sluiten zich zes dagen op in het huis, eten niets en maken 24 uur per dag live radio. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over het doel van de actie. Jaarlijks worden 36 miljoen mensen uit hun woning verdreven als gevolg van conflicten. Van de een op de andere dag moeten ze verder leven zonder dak boven hun hoofd en zonder voedsel en drinkwater. 3FM geeft met Serious Request een gezicht aan deze stille ramp.

Na drie keer in Utrecht en één keer in Den Haag is voor deze jubileumeditie gekozen voor Breda. De burgemeester van Breda vindt het een geweldige opsteker dat het Glazen Huis in zijn stad staat. Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking doet het Glazen Huis vrijdag op slot. De Nederlandse Spoorwegen heeft 250.000 kortingskaarten klaarliggen voor reizigers om tijdens Serious Request met 40 % korting naar Breda te reizen. In 2004 werd bijna 1 miljoen euro binnengehaald voor vluchtelingen in Darfur. In 2005 was het een dikke 2,2 miljoen voor ontheemde kinderen in Congo. In 2006 bijna 5,6 miljoen (samen met studio Brussel) voor slachtoffers van landmijnen. In 2007 werd samen met Studio Brussel en het Zwitserse Couleur Trois een dikke 8,7 miljoen binnen gehaald voor beter drinkwater.

Lees ook:Serious Request 2013 – Glazen Huis staat in Leeuwarden
Lees ook:Glazen Huis mega publiekstrekker
Lees ook:Serious Request zamelt dit jaar in voor strijd tegen diarree
Lees ook:Serious Request stevent af op record
Lees ook:Megadrukte laatste dag Glazen Huis Leiden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het Glazen Huis staat in Breda

  1. Pingback: Op kerstavond zitten de kerken heel even bomvol | Eropuit

  2. wesley snipes

    ik wil ook graag wat storten maar waar?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>