Oorzaak brand Armando Museum blijft mysterie

De oorzaak van de brand van het Armando Museum blijft onduidelijk. Het is nog steeds een mysterie waarom in de Elleboogkerk in Amersfoort brand ontstond. Politie en het Nederlands Forensisch Instituut deden daar onderzoek naar. Twee loodgieters die kort voor de band op het dak van de Elleboogkerk bezig waren met werkzaamheden, gaan vrijuit. Het Openbaar Ministerie heeft niet genoeg bewijs om aan te tonen dat het duo onvoorzichtig en onoplettend te werk gingen.

Het OM erkent dat dit geen bevredigende conclusie is voor inwoners van de stad en andere berokkenen. Zonder duidelijke oorzaak zijn er geen lessen voor de toekomst te trekken. De brand op 22 oktober vorig jaar legde de Elleboogkerk in de binnenstad van Amersfoort geheel in de as. Het museum en het grootste deel van de collectie ging in vlammen op: 63 schilderijen van Armando en werken die er in bruikleen hingen.

Lees ook:Beatrix opent nieuw Armando Museum
Lees ook:Museum Diorama Nunspeet afgebrand
Lees ook:Grote heidebrand op de Veluwe bij Assel
Lees ook:Grote brand in skicentrum Deurne
Lees ook:Groot alarm in Kampen door enorme brand

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Oorzaak brand Armando Museum blijft mysterie

  1. Pingback: BankGiro Loterij is een zegen voor musea | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>