Pieter van den Hoogenband, bedankt!

Ons nationale zwemkanon Pieter van den Hoogenband is als topzwemmer gestopt. Vandaag nam de zevenvoudig Olympisch medaillewinnaar uit Endhoven waardig afscheid van de zwemsport tijdens de Swim Cup in het Nationaal zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven. Erica Terpstra, zelf winnares van Olympische zwemmedailles en voorzitter van de sportkoepel NOC*NSF, prees de zwemmer als ‘de enige die ooit in vier opeenvolgende Olympische Spelen in zwemfinales stond.

Burgemeester Rob van Gijzel veranderde de naam van het Nationaal Zweminstituut officieel in ‘Pieter van den Hoogenband Zwemstadion’. Pieter gaat het bedrijfsleven in: vanaf 1 januari gaat hij werken bij dienstverlener Eiffel. Hij wordt verantwoordelijk voor de Eiffel Topsport Community. Zijn zwemteam maakt er al sinds begin 2007 deel van uit, samen met basketballclub EiffelTowers in Den Bosch en de Amsterdamse hockeyclub AH&BC. De 30-jarige Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw haalde drie Olympische titels. In Peking kon hij zijn succesrace helaas niet voortzetten: de aanstormende jongere generatie was sneller en sterker. Hij kwam nog wel in de finale 100 meter vrije slag, en werd vijfde. Maar zijn grootste teleurstelling was de EK afgelopen voorjaar in ‘zijn’ Eindhoven, waar hij door ziekte verstek moest laten gaan. Hoe dan ook: wát een glansrijke carrière. Pieter, bedankt!

Lees ook:Zwembad vernoemd naar Van den Hoogenband
Lees ook:Swim Cup Eindhoven 2011
Lees ook:Swim Cup Eindhoven 2012
Lees ook:Inge de Bruin beste zwemster vorige decennium
Lees ook:Huizinga voor vijfde keer Europees judokampioen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Pieter van den Hoogenband, bedankt!

  1. Pingback: Amsterdam Swim Cup 2009 | Eropuit

  2. Pingback: Inge de Bruin beste zwemster vorige decennium | Eropuit

  3. Pingback: Swim Cup Eindhoven geeft zwemmen nieuw elan | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>