Het gaat erom spannen op Domino Day

Vrijdag 14 november is het Domino Day: dan wordt de eerste steen aangetikt, die een kettingreactie in gang zet om 4.5 miljoen dominostenen om te laten vallen. Althans: daar hopen de 85 bouwers uit 13 landen vurig op. Het gaat erom spannen op deze 10e editie van het creatieve spektakel in WTC Expo in Leeuwarden, dat live op tv wordt uitgezonden (update 2009: klik hier). Vorig jaar zagen meer dan 90 miljoen kijkers in Europa op tv dat het wereldrecord vallende dominostenen niet werd gebroken.

 

De afgelopen weken hebben de bouwers de dominostenen neergezet. Het is de tiende keer dat een poging wordt gedaan om het wereldrecord te breken. ‘Mister Domino’ Robin Paul Weijers zint op revanche. Het wereldrecord staat nu nog op 4.079.381 stenen, die in 2006 omvielen, maar Weijers wil op één avond maar liefst tien bijzondere en afzonderlijke wereldrecords breken. Traditiegetrouw tikt een celebratie de eerste steen aan. Vorige edities waren dat onder andere Lionel Richie, Anastacia en Kim Wilde. Wie het 14 november komt doen, blijft een goed bewaard geheim. Vrijdag 14 november, SBS 6, vanaf 19.25 uur live.

 

Lees ook:Domino Day 2009 bij SBS 6
Lees ook:Dutch Domino Team wil domino-traditie terughalen en record voor amateurbouwers breken
Lees ook:Vestig je eigen Guinness World Record in NEMO
Lees ook:The Best of Keane 6 november live vanuit Berlijn in negen Pathé bioscopen
Lees ook:Recordpoging grootste paasvuur Espelo bijna verpest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>