Variatie troef op Amsterdam India Festival

Prinses Máxima opent woensdag 12 november om 19.30 uur het Amsterdam India Festival op het Museumplein. De opening is voor iedereen gratis toegankelijk, net als een lichtinstallatie op het plein. Na deze officiële opening is in het Concertgebouw het openingsconcert van het Kathakali Danstheater. Het Festival duurt tot en met zondag 30 november en brengt een staalkaart uit India met tientallen evenementen op het gebied van muziek, dans, mode, film, beeldende kunst, theater, architectuur en multimedia.
Thema is ‘Blended Cultures’, dat verwijst naar de verscheidenheid aan culturen die in India met elkaar samenleven. Aanleiding is dat India inmiddels een prominente rol speelt in de wereld, terwijl er in Nederland relatief weinig over dit land bekend is. Het Concertgebouw organiseert het festival samen met een groot aantal andere cultuurinstellingen. De Nederlandse Opera haakt in op dit festival met het Marco Poloproject. De koningin woont donderdag 20 november in het Concertgebouw het concert ‘East Meets West’ bij, uitgevoerd door het Duitse Ensemble Modern met verschillende Indiase solisten. Maandag 17 november staat de ‘Bollywood Bijlmer Special’ in theater Carré. Naast voorstellingen, optredens en tentoonstellingen zijn er debatten in de Balie, en komt er een congres bij de Universiteit van Amsterdam (Crea, 20 tot en met 22 november) en is er aandacht voor architectuur bij Arcam.

Lees ook:Koningin Máxima bij opening Holland Festival 2017
Lees ook:Prinses Margriet opent Holland Festival 2012
Lees ook:Concert Al Jarreau in Concertgebouw afgelast
Lees ook:Prinses Máxima opent Brazil Festival Amsterdam
Lees ook:Holland Festival 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>