Zwembad vernoemd naar Van den Hoogenband

Topzwemmer Pieter van den Hoogenband stopt met zwemmen en zet op zondag 7 december 2008 een streep onder zijn zwemcarrière. Op die dag vindt in het topsportzwembad de Tongelreep in Eindhoven de Swim Cup plaats. Bij die gelegenheid wordt het zwembad omgedoopt tot het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. De stad Eindhoven zet zijn beroemde inwoner ‘VDH’ daarmee nog eenmaal in de spotlights voor zijn verdiensten voor de stad, waarvan hij al ereburger is.

VDH won in totaal driemaal goud op de Olympische Spelen in Sydney (2000: twee) en Athene (2004: één). Op de Spelen in Peking zwom VDH zijn laatste officiële wedstrijden, die hij niet meer wist om te zetten in edelmetaal. Het recreatiegedeelte van het Eindhovense zwembadcomplex blijft de naam Tongelreep houden.

 

 

Lees ook:Inge de Bruin beste zwemster vorige decennium
Lees ook:Pieter van den Hoogenband, bedankt!
Lees ook:Swim Cup Eindhoven 2012
Lees ook:EK Zwemmen in Eindhoven: nieuwtjes
Lees ook:Wordt Marleen Veldhuis onze olympische goudhaan?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Zwembad vernoemd naar Van den Hoogenband

  1. Pingback: Pieter van den Hoogenband, bedankt! | Eropuit

  2. Pingback: Swim Cup Eindhoven geeft zwemmen nieuw elan | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>