Duizenden museumbezoekers vast na zedenmisdrijf

De marechaussee en de politie hebben vanmiddag ruim 2500 bezoekers een paar uur vastgehouden wegens een zeer ernstig zedenmisdrijf. De mensen waren afgekomen op de 27e Nationale Modelbouw Manifestatie in het Militaire Luchtvaartmuseum in Soesterberg. ‘Rond half vijf kwam een melding binnen van een misdrijf. De aard daarvan was zo ernstig, dat we direct alle poorten van het terrein hermetisch afsloten‘, zei een woordvoerster van de Koninklijke Marechaussee.

Zie ook ‘Zedenlict handelt om vijfjarig jongetje‘.

De militaire politie heeft inmiddels bevestigd dat het om een zedenmisdrijf ging. Niemand kreeg te horen waarom ze werden vastgehouden. De meeste bezoekers, waaronder veel kinderen, mochten na twee uur wachten het terrein verlaten, nadat hun persoonlijke gegevens waren genoteerd. Het onderzoek in en rond het museum is rond 21.00 uur gestaakt en heeft tot nu toe geen dader opgeleverd. de Modelbouw Manifestatie is te bezoeken tot en met zondag 26 oktober.

Lees ook:Nationale Modelbouw Manifestatie in Militaire Luchtvaartmuseum Soesterberg
Lees ook:Deel Schiphol ontruimd na bommelding
Lees ook:Eetkraam ontploft op Gentse Feesten
Lees ook:Raddraaiers uit bioscoop Pathé gezet
Lees ook:Dak Albert Heijn in Tilburg ingezakt door sneeuw

1 Reacties // Reageer

One thought on “Duizenden museumbezoekers vast na zedenmisdrijf

  1. Ruben

    Vandaag was ik bij de modelbouwtentoonstelling en kon met mijn gezin niet zo maar weg. Enig gemor, en geduld, maar dat neem je voor lief met het oog op de oorzaak: op zoek naar de dader van een zedenmisdrijf, naar men zei: een pedofiel.
    De supposten de twee aanwezige marechaussees leken niet echt op hun taak opgewassen, maar uiteindelijk druppelde het terrein toch leeg.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>