Jazz Maastricht Promenade 2008

Maastricht staat van donderdag 9 tot en met zondag 12 oktober 2008 in het teken van de jazzmuziek tijdens de 18e editie van Jazz Maastricht City Promenade. Het jaarlijkse festival in oktober is een ware uitmarkt voor jazzmuziek en is het grootste van Europa in zijn soort: meer dan 90 optredens op 55 locaties, 450 artiesten en naar verwachting 35.000 bezoekers. Donderdag start de Promenade met acht concerten in de stad, waaronder Gare du Nord in het Bonbonnière Theater voor alle liefhebbers van jazz lounge.Tickets hiervoor kosten € 19,50. Alle andere concerten tijdens de Promenade zijn gratis (bron: persbericht)

Een uniek project is de Nederlandse première van de combinatie Gregoriaans en Jazz. De musicus Alphons Kurris verzorgde al veel concerten op hoog niveau op het gebied van klassieke en Gregoriaanse muziek. Nu werkt hij samen met jazzvocalist Roderik Povel en zijn trio en brengt in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek hij een geheel nieuwe combinatie van muziek tot stand. Kinderen van 4 tot en met 16 jaar kunnen improviseren tijdens een gratis Jazz by Kids improvisatie workshop op zaterdag 11 oktober: de dag begint met een vrolijke muzikale voorstelling en eindigt met een daverend concert van de kinderen.

Maastricht heeft een lange geschiedenis met jazz, die teruggaat tot de jaren 40. Regelmatig waren er grote projecten, zoals ‘Jazz Mecca’, dat internationale faam kreeg, en ‘Music Nights Maastricht’, maar dat waren geen blijvers. ‘Jazz Maastricht’ ontstond uit een jaarlijks muzikaal feest in enkele café’s van het oude Jekerkwartier. Vanaf 2002 Maastricht meer en meer een levende jazz stad en ontstonden er twee onderdelen: het Theaterprogramma en het City Programma. Inmiddels geldt Masters of Jazz in het voorjaar als een van de beste en meest originele jazzfestivals in Nederland. Daarnaast organiseert Jazz Maastricht het hele jaar door caféconcerten en werkt het aan educatieve activiteiten, zoals Jazz by Kids, het Junior Big Band Podium en Breakdance Battles.

 

 

Lees ook:Jazz in Duketown Den Bosch
Lees ook:Zaterdag 28 november: Nacht van de Jazz
Lees ook:Jazz Festival Middelburg
Lees ook:Grolsch International Jazz Festival Enschede
Lees ook:Tijdens TEFAF – Jazz Maastricht Masters 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>