Bommen ontregelen verkeer bij Zwolle

Twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog zorgen ervoor dat er zondagochtend geen verkeer vanuit de Randstad naar Zwolle mogelijk is. De spoorbrug over de IJssel is gesloten en de scheepvaart op de rivier is gestremd. De hele ochtend rijden er geen intercity’s tussen Zwolle en Amersfoort; stoptreinen niet tussen Zwolle en ’t Harde. De NS raadt reizigers aan om via Deventer te reizen. De Explosieven Opruimingsdienst is dan bezig de twee bommen te ruimen.

De twee Engelse 500-ponders zijn gevonden tijdens de bouw van een nieuwe spoorbrug over de IJssel. Die brug wordt onderdeel van de nieuwe Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle. De projectielen zijn aan het eind van de Tweede Wereldoorlog afgeworpen door de geallieerden tijdens bombardementen op de verbinding tussen Gelderland en Overijssel. De bommen worden niet ter plaatse tot ontploffing gebracht, aldus een woordvoerder.

Lees ook:Koningin opent Hanzelijn
Lees ook:Hanzelijn nadert voltooiing
Lees ook:IJmuiden in staat van paraatheid: mogelijk gevaarlijke WOII-bommen
Lees ook:Hanzelijn is klaar
Lees ook:LEGO World 2012 in IJsselhallen Zwolle

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bommen ontregelen verkeer bij Zwolle

  1. Pingback: Dierenpret in IJsselhallen Zwolle | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>