Dans bekijken én doen in de Dansweek

Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 oktober 2008 is de jaarlijkse Dansweek op tal van plekken in het hele land: hét moment om kennis te maken met allerlei soorten dans: klassiek ballet, moderne dans, jeugddans, werelddans, jazz en hiphop. De Dansweek vindt plaats in Alkmaar, Hoogeveen, Leeuwarden, Maastricht en Rotterdam. In deze steden opent de Dansweek zaterdag 4 oktober met het Bal Populair (tijden en locaties: zie website). Dansgezelschappen brengen voorstellingen van bekende choreografen en jong talent.
Zie ook ‘Nederlandse Dansdagen Maastricht‘. 

Bezoekers kunnen zich laten inspireren en zelf in actie komen tijdens één van de workshops. Er worden dansfilms vertoond, studio’s openen hun deuren en er zijn repetities bij te wonen. Tijdens deze week gaan onder andere ‘Wonderwereld’ van Scapino Ballet en ‘Don Giovanni’ van Het Nationale Ballet in première. Bij het Nationale Ballet is een toneelrepetitie met orkest bij te wonen van ‘Don Giovanni’, dat 11 oktober in première gaat. Introdans geeft workshops voor kinderen en volwassenen en rondleidingen in eigen huis. Dansgroep Kristina du Chatêl (de moeder van de moderne minimal dance) opent de studio voor geïnteresseerden tijdens repetities van de jubileumproductie ‘Giubileo’. Ook bij dansgroep Bollwerk is publiek welkom tijdens een repetitie van ‘Lost & Found’. ‘In alle staten – Dans op locatie’ betekent dans op unieke locaties: Friese landhuizen (staeten). Vier theaters, vier staeten en twee choreografen, die één uniek dansevenement maken: vier premières van vier solo’s.

Lees ook:Dansweek Zeeland 2011
Lees ook:Nederlandse Dansdagen in Maastricht, spin-off in Zwolle
Lees ook:Dansweek Gelderland 2011
Lees ook:Nederlandse Dansdagen: 7-9 oktober in Maastricht
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2012 in Maastricht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dans bekijken én doen in de Dansweek

  1. Pingback: Nederlandse Dansdagen Maastricht | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>