Texel Halve Marathon

De 2e editie van de Texel Halve Marathon gaat zondag 28 september 2008 van start vanaf de veerboot Schulpengat van de TESO (update 2011: klik hier). Omstreeks 13.25 uur starten 1500 atleten vanaf het bovendek van de veerboot. Het parcours loopt  door bos, over strand en  platteland.  Meerdere Nederlandse toppers komen ook, waaronder tweevoudig winnaar van de marathon van New York, German Silva. Hij noemt Texel een runners paradise en de start vanaf een boot waarop de deelnemers de warming-up doen een wereldprimeur.

Langs de route zijn vijf plaatsen waarvandaan toeschouwers goed uitzicht hebben op de lopers. Speciaal voor de meegereisde supporters is er een fietsroute uitgestippeld, die langs de uitkijkpunten voert. De finish in op de Groeneplaats in Den Burg: het texelse stadje ‘bruist de hele dag van activiteiten’, aldus de website. Deelnemers die parkeren op Willemsoord in Den Helder, gaan gezamenlijk naar de veerhaven; op vertoon van de speciale bootkaart kunnen ze overvaren. De burgemeester van Den Helder vaart mee om het startschot te geven.

Zie ook ‘Singelloop Utrecht‘, ‘Posbankloop‘ en ‘Achmea Loop Haarlem‘.

 

 

 

 

Lees ook:Texel Halve Marathon 2009
Lees ook:Texel Halve Marathon 2011
Lees ook:Texel Halve Marathon 2010
Lees ook:Openingsweekend Texel 600 jaar stad
Lees ook:De Zestig van Texel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Texel Halve Marathon

  1. Pingback: Posbankloop Velp | Eropuit

  2. Pingback: Zilveren Kruis Achmea Loop Haarlem | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>