Veel Rotterdammers willen Albayrak

Een opmerkelijke uitkomst: Rotterdammers willen Nebahat Albayrak als nieuwe burgemeester van de havenstad. Dat is de uitkomst uit een enquête van het Algemeen Dagblad, waaraan ruim 12.500 inwoners meededen. De huidige burgemeester Ivo Opstelten (VVD) legt 1 januari de ambtsketen af. Voor de opvolger van de populaire en bij Rotterdamse evenementen graag geziene gast vindt de Gemeenteraad het niet nodig een referendum onder de bevolking uit te schrijven: ook opmerkelijk, in de stad waar de ‘nieuwe politiek’ met leefbaar Rotterdam en Pim Fortuyn begon. Daarom organiseerde het dagblad een eigen minireferendum. Tientallen verslaggevers en ruim honderd vrijwilligers waren de hele dag in de stad op pad.

Albayrak (PVDA) is op dit moment staatssecretaris van Justitie. De 40-jarige kreeg 24,4% van de stemmen. Tweede eindigde de huidige burgemeester van Maastricht, Gerd Leers (CDA) met 22,5%. Derde werd voormalig wethouder Wim van Sluis met 19,8%. De inwoners konden kiezen uit acht kandidaten. In politiek Den Haag is inmiddels het begin van een stemgeluidje te horen, dat de nieuwe burgemeester uit de CDA gelederen moet komen, omdat geen enkele grote stad op dit moment een burgemeester van deze partij heeft, die immers wél de grootste van het land is.

Lees ook:Maastricht versobert opening carnaval
Lees ook:Arnhem groenste stad, Sluis groenste dorp van Europa
Lees ook:Sterrenregen tijdens presentatie Michelingids 2014
Lees ook:De beste restaurants van Nederland
Lees ook:Negen sterrenrestaurants erbij in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>