Rechter laat busstaking toe

De buschauffeurs in Zaandam mogen maandag hun gang gaan en buiten de spits staken. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht vandaag in een kort geding bepaald. Werkgever Connexxion had het geding aangespannen tegen FNV Bondgenoten. Die riep op om vanaf maandag het werk neer te leggen tussen 09.00 en 16.00 uur en na 19.00 uur, omdat de busfirma niet wil ingaan op de eis om voor meer veiligheid te zorgen.

 

De rechter noemt de staking rechtmatig: hij vindt het standpunt van de vakbond en de chauffeurs goed te verdedigen. De buschauffeurs willen buiten de spits staken, omdat ze net als vroeger weer met elkaar willen kunnen communiceren, bijvoorbeeld als er onraad dreigt. Connexxion had daar geen oren naar: die vindt de huidige communicatiemogelijkheid veilig genoeg: ‘bij calamiteiten staat de verkeerscentrale meteen paraat.’

Lees ook:Rechter verbiedt busstaking in de spits
Lees ook:Buschauffeurs Zaandam staken voor veiligheid
Lees ook:Streekbussen gaan weer rijden in de spits
Lees ook:Bussen Connexxion staken dinsdagochtend 5 april in Almere
Lees ook:Busstaking: provincie wil ingrijpen, Den Haag niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>