Een op drie zwembaden niet veilig

Maar liefst één op de drie overdekte zwembaden in Nederland is niet veilig. Dat staat in het rapport van de inspectie van VROM ‘Alles boven water’. De inspectie spreekt  van ernstige veiligheidsovertredingen. Zo kunnen onbevoegden nogal eens opslagruimten voor chemicaliën binnenlopen en zijn vluchtwegen vaak geblokkeerd. De Inspectie deed onderzoek, omdat in overdekte zwembaden regelmatig ongelukken met chemicaliën voorkomen: meestal ontsnapt er dan chloorgas. Daar raakten in 2006 acht mensen door gewond.

VROM onderzocht overdekte openbare zwembaden en hotelzwembaden. Zwembadpersoneel is over het algemeen goed op de hoogte van de veiligheidseisen, constateert de inspectie. Het keurmerk ‘Veilig & schoon’ stimuleert zwembaden om aan alle regels te voldoen. De inspectie wil dat gemeenten optreden tegen zwembaden die zich niet aan de veiligheidsvoorschriften houden. Zwembaden moeten een gebruiksvergunning kunnen tonen: die heeft betrekking op de brandveiligheid. In een eerder onderzoek had minder dan de helft van de zwembaden zo’n vergunning; nu is dat 95%.

Lees ook:Personeel zwembaden ondermaats
Lees ook:Bijna honderd zwembaden met sluiting bedreigd
Lees ook:Steeds meer schone stranden in Nederland
Lees ook:Schoonste strand ligt bij het Westland
Lees ook:Ernstige trambotsing Rijswijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>