Weerzin busstakingen groeit: Rover naar rechter

De streekbussen rijden nu al vijf dagen helemaal niet meer. Reizigersvereniging Rover stapt naar de rechter: waarschijnlijk komt er op  maandag een kort geding, waarin Rover eist dat de streekbussen weer gaan rijden. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. De schade is maatschappelijk gezien inmiddels ‘disproportioneel groot’: Rover maakt naar eigen zeggen dan ook goede kans het geding te winnen. Dagelijks zijn ruim een miljoen reizigers de dupe. Rover roept gedupeerden, zoals mbo-scholen, ROC’s, hogescholen en universiteiten op om zich bij het verzet aan te sluiten.
Zie ook ‘streekbussen gaan weer rijden‘ en ‘busbedrijven bedolven onder schadeclaims‘ en ‘einde staking in zicht‘.

Het zit Rover vooral dwars dat de bonden geen bemiddelaar dulden. Overigens zijn niet alleen jongeren de dupe: ook ouderen klagen steeds luider. Toen de bussen nog wel tijdens de spits reden, hadden zij er net zoveel last van, omdat zij juist buiten de spits (moeten) reizen. Dat zegt ouderenbond KBO: ‘We krijgen steeds meer noodsignalen, vooral van de alleroudsten voor wie de auto of de fiets geen alternatief is. Die mensen worden zwaar getroffen. Op het platteland kunnen ze geen kant op.’ Ook andere kwetsbare groepen, zoals blinden en gehandicapten zijn vaak afhankelijk van openbaar vervoer.
Zie ook ‘Niemand doet iets‘.  

Lees ook:Streekbussen gaan weer rijden in de spits
Lees ook:Rechter verbiedt busstaking in de spits
Lees ook:Buschauffeurs staken vrolijk verder
Lees ook:Vakbond dreigt met staking openbaar vervoer
Lees ook:Studenten gratis met de trein op zondagen in januari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>